Waarom geen Tupperware online kopen


U kent ze wel, de Tupperware party’s. Ben je er  zelf nog niet naar één geweest of een bij jou gedaan, dan heb je er wel eens van gehoord. Voor de lezers die het principe nog niet kennen leg ik het even uit.
Een Tupperware homeparty kan u bij u thuis laten doorgaan. Dit kan uiteraard ook in uw vereniging of in uw bedrijf. Tijdens zo’n homeparty wordt door een Tupperware consulent(e) de producten van Tupperware uitgelegd. Dit is meestal geen saaie bedoening, maar wel een leuke kookworkshop.

Hoe?

Op een moderne homeparty worden 2 a 3 gerechtjes klaar gemaakt. Bij sommige consulenten mogen de gasten ook helpen. Dit heeft uiteraard het voordeel dat de gasten zien of de producten wel interessant zijn om eventueel aan te kopen. Als de gerechtjes klaar zijn, worden deze als proevertjes aangeboden aan de gasten. De gerechten die klaargemaakt worden zijn samen met de gastvrouw/heer besproken tijdens een voorbereidend gesprek voor de homeparty. Verder worden op de homeparty ook de promoties van de maand voorgesteld. De gastvrouw kan  op de verkoop dat er op haar demo plaatsvindt nog leuke extra cadeau’s verdienen. Een kleine verkoop is klein cadeau, een grote verkoop is een grotere- en zelfs meerdere cadeaus. Want cadeaus uitdelen doen ze graag bij Tupperware.

Gratis

Een Tupperware homeparty of demo organiseren is voor de gastvrouw/heer volledig gratis. Zij moeten er enkel voor zorgen dat er een aantal gasten aanwezig zijn. De Tupperware consulent brengt alle ingrediënten zelf mee en neemt achteraf ook zijn afwas mee. Met dit concept kan u dus niets verlieren, enkel winnen, want buiten dat het gratis is krijgt u al een paar uurtjes gezelligheid met vrienden en familie, een gratis gastvrouwen/heer geschenk en bovenop de verkoop kan u nog extra cadeau’s verdienen.

Garantie

Tupperware bied ook een goede garantie. Is uw product 1 dag oud of 5 jaar oud, dat maakt niet uit. Wat wel telt is dat u de producten volgens de handleiding die bij u product geleverd wordt gebruikt. Plaatst u bv een product dat enkel in de microgolfoven mag in de oven en deze is defect, ja dan is het logisch dat dit geen garantie is. Bij twijfel of dit garantie is kan je het vragen aan jou Tupperware consulent. Mocht de consulent niet zeker zijn, want ja, hij is ook maar een mens van vlees en bloed, dan kan hij het nog navragen in sijn concessie.

Kopen via het internet

De laatste tijd vind je meer om meer Tupperware koopjes op het internet. Wie wil nu niet koopjes doen? Iedereen toch? Ik, jij, hij of zij, iedereen valt voor koopjes. Want laat ons eerlijk zijn: Tupperware is duur. Daarom is de verleiding ook groot om via het wereldwijde net koopjes te doen. Voor Tupperware producten is dat niet anders.
Ik zelf hou van het internet, ik ben internet verslaafd. Ik zit constant op het net. Mailtjes checken, op Facebook posts lezen en zelf plaatsen. Muziek kopen, films kijken op Netflix, Muziekclips op Youtube kijken,  noem maar op of ik doe het op het net. Zelfs mijn vrouw heb ik gevonden via het net, echt waar. Ook al was er geen handleiding bij, toch ben ik nog steeds heel gelukkig met haar :-)

Nadelen

Een handleiding? Ja dat is dat stukje papier waarop staat hoe je iets moet gebruiken. Ja, de meeste mensen laten deze in de doos zitten en experimenteren eerst hoe hun aankoop werkt. Ik beken: Ik ben ook zo. Maar als je iets koopt dan weet je toch graag hoe het werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Wel, veel mensen kopen Tupperware producten online, omdat het goedkoper is. Maar dan ontvangen ze via post hun product. Doen ze de verpakking open. Zijn ze zo blij als een kind en willen ze er mee aan de slag. Maar meestal weten ze niet goed hoe het werkt en dan zijn er 2 scenario’s. Ofwel plaatsen ze het product in de kast en gebruiken ze het niet. Ofwel gaan ze ermee experimenteren en gaat er iets mis en is het product defect door fout gebruik. Ze hebben geen consulent waar ze terecht kunnen en smijten ze hun online aangekocht product maar in de vuilbak want ja ben er toch niets mee. Een koopje wordt zo een duur koopje. Hadden ze een consulent gehad dan kon deze aan hen uitleggen hoe het product werkt en wat je er wel en niet mee mag doen. Dit wordt uitgelegd op de homeparty, maar ook na de homeparty kan je bij je consulent terecht. Meestal weten de mensen die online kopen ook niet wat de garantiebepalingen zijn. Een Tupperware consulent weet dit wel. Een ander punt is recepten. Een tupperware consulent staat u steeds bij met recepten die op maat van uw product gemaakt zijn. U vindt misschien wel recepten online, maar uw Tupperware consulent kan u steeds met raad en daad bijstaan als er iets toch niet lukt. Een goede Tupperware consulent staat na aankoop steeds ter beschikking van zijn klanten.

Nadelen


Iets voor u: Als u online koopt is u niet zeker of het product werkelijk iets voor u is.
Garantie: Als u online koopt heeft u meestal weinig garantie
Recepten: Als u online koopt hebt u er meestal geen recepten bijgekregen
Werking product: Als u online koopt heeft u meestal geen raad over werken met het product
Verzending: Als u online koopt kan een verzending onderweg verloren gaan.

Eindconclusie


Tupperware via een consulent kopen via een consulent is soms iets duurder dan via het net, maar de service die u voor- tijdens en na uw aankoop krijgt van een Tupperware consulent is onbetaalbaar en van onschatbare waarde. U voorkomt miskopen, verkeerd gebruik, vervallen garanties. U leert beter met uw product werken.


Wim Heylen
Www.facebook.com/wimstupperwarehoekje

Reacties